Oud-Hout-Evenement  2009 gehouden op  27 en 28 juni te PaterswoldeOp zaterdag 27 juni en zondag 28 juni 2009 organiseerden VWDTP en Stichting Oud Zeilend Hout  samen

 het Oud Hout Evenement, en wel voor de tweede keer op het Paterswoldsemeer.

Het weer was zowel op zaterdag als op zondag geweldig. Er waren 32 boten ingeschreven.  Helaas moest een drietal mensen zich op het laatste moment afmelden, zodat  er uiteindelijk 29 boten aan de start verschenen.  Een schitterend aantal van 12 Larken streden om de eer en hadden er veel plezier in. Drie boten van de majestueuze W-klasse verschenen op het Paterswoldse meer. Onder andere de Stella met de respectabele leeftijd van 101 jaar!!. Een 4 tal OK-jollen toonde aan dat oude houten wedstrijdzeilboten ook bij de jeugd aanhangers hebben.

En een 10-tal boten van verschillen de pluimage voer in één klasse. Met sw-factoren werden de tijden die er door de verschillende boten gevaren waren herrekend tot een standaard-tijd, zodat ook in deze klasse een klassement kon worden opgemaakt. Dat was natuurlijk wel nodig want de 2 snelle Flying Dutchman’s waren natuurlijk geen partij voor de 12m2 BM en de Akkrummer junior jol.
De uitslagen in de verschillende klassen:


Voor foto’s klik hier

Foto's